THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

luni, 1 februarie 2010

Experimente inutile ... victime nevinovate ...



In acest articol vreau sa va povestesc despre experimentele efectuate asupra animalelor, ce din
punctul meu de vedere ar trebui interzise ... Nu as face experimente pe un animal, atat cat nu as face experimente nici pe un om pentru ca si animalul simte si sufera la fel ca un om normal.
Foarte multe animale sunt folosite in cercetarile stiintifice si medicale. In aceste experimente sunt folosite, adesea, metode crude de testare. Experimentele pe animale sunt atat crude cat si inutile, iar oamenii nu au nici un drept in a supune niste animale nevinovate la o asemenea tortura ce deseori duce la decesul acestora ...
Chiar unii oameni de stiinta sunt de parere ca medicamentele nu ar trebui sa fie testate pe animle, in primul rand pentru ca organismul acestora este diferit de al oamenilor si reactioneaza diferit la substantele chimice ... si totusi se efectueaza experimente pe animale
. Nu doar ca rezultatele obtinute din experimentele pe animale sunt irelevante, dar aceste teste supun animalele unor suferinte inutile. Lista celor mai comune teste pe animale include testul de sensibilitate a ochilor, LD50 si testele de toxicitate pentru piele. Aceste teste sunt folosite in industria cosmetica generala si in industria produselor casnice.


Testul de sensibilitate a ochilor


Acest test este folosit pentru a testa sampoanele, ierbicidele, pesticidele, detergentii casnici si gazele lacrimogene. Substantele sunt aplicate pe ochii iepurilor constienti in scopul de a testa gradul de iritare al acesteia. Pe langa cruzimea acestui test, ochii unui iepure nu sunt cel mai bun model, deoarece exista diferente semnificative intre ochii iepurilor si cei ai oamenilor.


LD50


Iepurii, cainii, pisicile, soarecii si porcusorii de guineea sunt folositi pentru testul LD50, care consta in testarea rujului de buze, a produselor de ingrijire a pielii (creme si produse de curatare), a sampoanelor si a lacului de unghii. Testul LD50 (Lethal Dose 50%) este administrat prin introducerea ingredientilor investigati in animal, administrat oral sau intravenos.





Testul de piele pentru stabiliare toxicitatii


Pentru acest test sunt folositi sobolani. Blana acestora este rasa, iar substanta care trebuie testata este aplicata in strat gros pe pielea expusa. Adesea, pielea sobolanului este exfoliata, pentru a creste capacitatea de absorbtie.

0 comentarii: